Hoe verder na de zomer 2020 * Corona-update 22 juli *

In eerdere berichtgeving hebben we gecommuniceerd dat trainingen tot 1 september afgelast zijn, in verband met de maatregelen rondom het coronavirus, dit blijft van kracht.

Vanaf 1 september zullen we, zolang dit mogelijk is, BLS-cursussen (basis-reanimatiecursus en herhaling) organiseren vanaf een aantal centrale locaties in de provincie Groningen. De praktijkcursussen zoals de 6-minutenbasiscursus en de 6-minutentraining kunnen vanwege de 1,5m-richtlijn en de praktische omstandigheden van dit type training helaas niet plaatsvinden.

De komende weken wordt de website aangevuld met de nieuwe trainingen, de burgerhulpverleners ontvangen van onze planners bericht wanneer ze zich kunnen aanmelden. De eigen bijdrage voor de trainingen is vastgesteld op €5.

 

De cursussen worden georganiseerd in ruimten waar voldoende ventilatie aanwezig is, waar ruimte genoeg is om afstand te houden. Daarnaast verzorgen we per deelnemer een reanimatie-pop. De poppen worden gereinigd na elke cursus en voorzien van nieuwe longen, zo minimaliseren we de kansen op verspreiding van het virus.

Uiteraard wordt tijdens de les aandacht geschonken aan de hulpverlening rondom BLS tijdens de pandemie en covid-verdachte patiënten. Op de speciaal ingerichte pagina van de NRR vindt u daarover meer informatie.